Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Urmareste-ne pe Facebook
Despre noi (istoric Aşezământ)
 
La iniţiativa părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir Ioan, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, s-a demarat proiectul de construire a Aşezământului de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” destinat orfanilor şi copiilor din familii dezorganizate. Acesta reprezintă un mijloc de punere în practică a obiectivelor propuse de către Fundaţia ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, organizaţie cu caracter creştin şi social, apolitică şi fără scop patrimonial.

Activitatea Fundaţiei ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie” se axează în mod special pe creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor orfani sau lipsiţi de mijloace de existenţă, în conformitate cu legislaţia , prin regulamentul de ordine interioară, cu programe de învăţământ şi instruire, cu nevoile şi aspiraţiile acestor copii.

Avându-se în vedere atât integrarea socială a copiilor cât şi nevoilelor spirituale, în centrul aşezământului a fost zidită o biserică cu hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”, sfinţită pe 4 octombrie 2009, unde sufletele celor mici şi mari se întâlnesc cu Hristos.

În urma ”Convenţiei de parteneriat” între D.G.A.S.P.C. Suceava şi ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, porţile s-au deschis larg pentru sosirea pe 1 şi 2 septembrie 2011 - a unui număr de 104 copii, primiţi cu dragoste şi căldură de ”părinţii” care le vor călăuzi paşii pe drumul vieţii.Oficierea slujbei de deschidere (parţială) a Aşezământului de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” a avut loc pe data de 4 septembrie 2011. Acest moment înălţător a fost încununat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Pimen în mijlocul unui sobor de preoţi şi diaconi.

Cu braţele deschise şi inimi curate i-au aşteptat şi primit angajaţii aşezământului nostru pe copiii nevinovaţi şi neputincioşi în faţa vieţii dăruite de părinţii lor, cu voia lui Dumnezeu. Ei şi-au făcut din mâini perne pentru odihna acestor copii, iar din cuvinte balsam de mângâiere pentru sufletele lor rănite.

Orice copil care primeşte un zâmbet trăieşte o clipă de fericire! Pentru copilul care călătoreşte în viaţă pe un drum pustiu, iubirea noastră este mângâierea şi iubirea lui. Puterea de a dărui mereu, fără răsplată, fără laudă, numai din iubire pentru oameni şi pentru faptele ce nu putrezesc precum lucrurile, este, de fapt, taina vieţii noastre.

Cei care sunt părinţi, dascăli, tovarăşi de joacă, prieteni de suflet, confidenţi, duhovnici, pentru copiii din familia noastră, ştiu că există în viaţă o biruinţă mai presus de toate: aceea a faptelor bune. Aşezământul de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” a devenit pentru beneficiarii lui, casă, grădiniţă, şcoală, biserică, în care o mare familie trăieşte cu frică de Dumnezeu şi învaţă să facă voia Lui.
 
 
Sărbătorirea hramului bisericii din cadrul Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” – Acoperământul Maicii Domnului
01.10.2014
Așezământul veghează la dezoltarea optimă a copiilor şi tinerilor rezidenți – prin satisfacerea nevoilor și acordarea sprijinului în orice circumstanță.

 
Primii paşi în noul an şcolar
15.09.2014
Nostalgia încheierii vacanţei, cumpărături, emoţii, planuri şi – cu deosebire – promisiuni măreţe în ceea ce priveşte implicarea în noul an şcolar, însumează etapele parcurse de copiii de la Aşezământ la trecerea dintre vară şi toamnă.

 
Amintiri din vacanţă – Tabără Năvodari
august 2014
În luna august a acestui an s-a organizat o tabără de zece zile la mare, în staţiunea Năvodari, în care au fost trimişi 30 de copii, dintre care 15 preşcolari – în vederea imunizării organismului – şi 15 elevi de clase primare şi gimnaziale premianţi.

 
Tabără de creaţie religioasă – Mănăstirea Vorona
07-12.07.2014
Un alt ,,val” de amintiri din vacanţa de vară poartă numele: ,,Un penel pentru credinţă” – tabără de creaţie religioasă la Mănăstirea Vorona din judeţul Botoşani – de care s-au bucurat trei dintre copiii noştri.

 
Oaspeți de seamă la așezământul de copii
august 2014
Pe poarta bine-primitoare a Asezamantului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie'' din Radauti, au inaintat pasii Printului Stefan Dimitrie Ferdinand Sturdza - fiul Printului Dimitrie Sturdza si ai sotiei sale, Irina Nina, sustinatori temeinici ai proiectului nostru.

 
Sărbătoriţii lunilor mai, iunie şi iulie
01.05-31.07.2014
Ziua de 1 iunie a adus sarbatoarea tuturor copiilor. Musafirilor invitati la serbare le-a fost prezentat un spectacol care le-a amintit tuturor de cantecele si dansurile copilariei.

 
 
Site-ul www.sfantulleontie.ro este pus la dispoziţia utilizatorilor pentru a fi folosit numai în interes personal sau profesional şi în scop educaţional. Utilizarea site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor şi legislaţiei în vigoare sau în orice alt mod care poate aduce prejudicii imaginii şi drepturilor beneficiarilor centrului nostru - constituie utilizare abuzivă şi vor fi luate măsuri în consecinţă.
 
©2014 Aşezământul de copii "Sfântul Ierarh Leontie" Rădăuţi - Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor - Mănăstirea Bogdana.
Creare site Radauti & optimizare Google - SANNET. cosuri craciun - transport marfa international