Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Urmareste-ne pe Facebook
Despre noi (istoric Aşezământ)
 
La iniţiativa părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir Ioan, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, s-a demarat proiectul de construire a Aşezământului de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” destinat orfanilor şi copiilor din familii dezorganizate. Acesta reprezintă un mijloc de punere în practică a obiectivelor propuse de către Fundaţia ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, organizaţie cu caracter creştin şi social, apolitică şi fără scop patrimonial.

Activitatea Fundaţiei ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie” se axează în mod special pe creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor orfani sau lipsiţi de mijloace de existenţă, în conformitate cu legislaţia , prin regulamentul de ordine interioară, cu programe de învăţământ şi instruire, cu nevoile şi aspiraţiile acestor copii.

Avându-se în vedere atât integrarea socială a copiilor cât şi nevoilelor spirituale, în centrul aşezământului a fost zidită o biserică cu hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”, sfinţită pe 4 octombrie 2009, unde sufletele celor mici şi mari se întâlnesc cu Hristos.

În urma ”Convenţiei de parteneriat” între D.G.A.S.P.C. Suceava şi ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, porţile s-au deschis larg pentru sosirea pe 1 şi 2 septembrie 2011 - a unui număr de 104 copii, primiţi cu dragoste şi căldură de ”părinţii” care le vor călăuzi paşii pe drumul vieţii.Oficierea slujbei de deschidere (parţială) a Aşezământului de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” a avut loc pe data de 4 septembrie 2011. Acest moment înălţător a fost încununat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Pimen în mijlocul unui sobor de preoţi şi diaconi.

Cu braţele deschise şi inimi curate i-au aşteptat şi primit angajaţii aşezământului nostru pe copiii nevinovaţi şi neputincioşi în faţa vieţii dăruite de părinţii lor, cu voia lui Dumnezeu. Ei şi-au făcut din mâini perne pentru odihna acestor copii, iar din cuvinte balsam de mângâiere pentru sufletele lor rănite.

Orice copil care primeşte un zâmbet trăieşte o clipă de fericire! Pentru copilul care călătoreşte în viaţă pe un drum pustiu, iubirea noastră este mângâierea şi iubirea lui. Puterea de a dărui mereu, fără răsplată, fără laudă, numai din iubire pentru oameni şi pentru faptele ce nu putrezesc precum lucrurile, este, de fapt, taina vieţii noastre.

Cei care sunt părinţi, dascăli, tovarăşi de joacă, prieteni de suflet, confidenţi, duhovnici, pentru copiii din familia noastră, ştiu că există în viaţă o biruinţă mai presus de toate: aceea a faptelor bune. Aşezământul de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” a devenit pentru beneficiarii lui, casă, grădiniţă, şcoală, biserică, în care o mare familie trăieşte cu frică de Dumnezeu şi învaţă să facă voia Lui.
 
 
Oaspeți de seamă la așezământul de copii
august 2014
Pe poarta bine-primitoare a Asezamantului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie'' din Radauti, au inaintat pasii Printului Stefan Dimitrie Ferdinand Sturdza - fiul Printului Dimitrie Sturdza si ai sotiei sale, Irina Nina, sustinatori temeinici ai proiectului nostru.

 
Sărbătoriţii lunilor mai, iunie şi iulie
01.05-31.07.2014
Ziua de 1 iunie a adus sarbatoarea tuturor copiilor. Musafirilor invitati la serbare le-a fost prezentat un spectacol care le-a amintit tuturor de cantecele si dansurile copilariei.

 
Expoziție cu vânzare la Zilele Rădăuțiului
03-06.07.2014
Pornind de la premisa că arta este un bun educator pentru copii, un grup de tineri ai Așezămantului de copii ”Sfantul Ierarh Leontie” Rădăuți au găsit o alternativă ”artistică” de petrecere a timpului liber.

 
Vernisajul expoziţiei FLORI SI LOCURI SACRE, al Atelierului de pictură ,,Vasile Popescu,, din cadrul Aşezământului de Copii Sfântul Ierarh Leontie
03.05.2014
Această expozitie cuprinde două componente, amândouă rodul muncii copiilor si tinerilor din acest Aşezământ.

 
Activitate caritabilă la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Dorohoi
22.04.2014
”Nu din prisosul, nu din puţinul, ci din neavutul tău, din ceea ce îţi lipseşte. Dăruind altuia ce nu ai – credinţă, lumină, încredere, nădejde – le vei dobandi şi tu.” (Părintele Nicolae Steinhardt)

 
Sarbatoritii lunii aprilie
30.04.2014
In luna aprilie am asteptat cu totii marea sarbatoare a Invierii Domnului, Pastele. Dupa zilele minunate de sarbatoare a venit si randul petrecerii de aniversare pentru copiii nascuti in luna aprilie.

 
Serbari mari si mici de 1 Martie
01.03.2014
Sambata, 1 martie, am inceput ziua cu serbarea celor mici care locuiesc in cele doua vile cu copii prescolari: o grupa de fetite-cu-fundite si o grupa de baieti-cucuieti.

 
Sarbatoritii lunii ianuarie
31.01.2014
In ultima duminica a lunii au fost sarbatoriti toti copiii care au avut aniversarea in luna ianuarie.

 
Aniversare Mihai Eminescu
20.01.2014
Intr-o atmosfera calda, de seara de iarna, in cinstea aniversarii a 164 de ani de la naşterea marelui nostru poet naţional - Mihai Eminescu a avut loc, duminica, 20 ianuarie, un recital de poezii şi cantece din opera poetului.

 
Două zile din viaţa Aşezământului pentru copii ”Sfântul Ierarh Leontie”, din Rădăuţi
21.12.2013
La ieşirea din Rădăuţi, spre Suceava, pe Calea Bucovinei, dimineaţa, ceaţa face ca peisajul să pară de basm, livezile  ce defilează de-a lungul drumului, parcă ar fi filigranate din cel mai fin argint.

22.12.2013
Concertul tradiţional de colinde va începe la ora 17,00.  Încă de la ora 14, din  Atelierul de pictură, aflat la etajul pavilionului destinat activitatilor cultural educative, se aud, din încăperile învecinate, colinde.

 
 
Site-ul www.sfantulleontie.ro este pus la dispoziţia utilizatorilor pentru a fi folosit numai în interes personal sau profesional şi în scop educaţional. Utilizarea site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor şi legislaţiei în vigoare sau în orice alt mod care poate aduce prejudicii imaginii şi drepturilor beneficiarilor centrului nostru - constituie utilizare abuzivă şi vor fi luate măsuri în consecinţă.
 
©2014 Aşezământul de copii "Sfântul Ierarh Leontie" Rădăuţi - Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor - Mănăstirea Bogdana.
Toate drepturile rezervate. Creare site Suceava & optimizare Google - SANNET.